Flow Yoga

Haal meer uit je energie!

Fibromyalgiesyndroom & CVS

Deze patiënten weten maar al te goed dat blijven bewegen erg belangrijk is,maar zijn in een vicieuze cirkel beland. Hoe kunnen ze nog geloven dat yoga bijvoorbeeld soelaas kan bieden, als de pijn en stijfheid zo heftig zijn, dat gaan wandelen al te veel is. Veel boeken over yoga vergroten trouwens ook de drempelvrees: foto's van zware, ingewikkelde houdingen dragen ertoe bij dat men de stap naar een yogazaal niet durft of wenst te zetten. En dat is begrijpelijk, maar wel een gemiste kans.


Immers Dru yoga is een yogavorm die door de zachte, vloeiende en aangename bewegingsreeksen zeker niet belastend is. Integendeel spanningen en blokkades worden op een veilige, rustige manier weggewerkt waardoor de spieren en gewrichten soepeler worden en de energie toeneemt.


Tijdens mijn 40-jarige praktijk heb ik ervaren hoe voldaan fibromyalgie-en CVS-patiënten zich voelen als ze leren beter te ademen, hun stressniveau te verminderen en hun kracht terug op te bouwen, kortom als de pijn en vermoeidheid niet langer hun leven beheerst, maar zij opnieuw controle krijgen.