Flow Yoga

Haal meer uit je energie!

"Yoga heeft me de voorbije maanden geholpen om in beweging te blijven, mijn spieren en gewrichten soepel te houden en mijn hoofd leeg te maken."

Lessen met aandacht voor kankerpatiënten

TIJDELIJKE CORONASTOP 

Donderdag

19.00u - 20.15u

20.30u - 21.45u

Vrijdag

19.00u - 20.15u


GROEN KRUISKE 

Denderstraat 13-15

Geraardsbergen


 

 Dru yoga verlicht pijn en stijfheid en bezorgt je opnieuw energie door middel van aangename, harmonische oefeningenreeksen die de energieblokkades op een zachte, niet belastende en veilige manier losmaken.

De ademhalingsoefeningen verbeteren het immuunsysteem en ontladen het zenuwstelsel. Je leert beter en ook rustiger te ademen waardoor je lichaam zich dieper kan ontspannen en er minder vermoeidheid ( typisch tijdens en na kankerbehandeling) optreedt. Bewuster ademhalen creëert  energie en stuurt die naar elke cel in het lichaam.

Door Dru yogasessies (wekelijks in de zaal en dagelijks thuis) aangepast aan jouw problematiek leer je beter omgaan met de stress die gepaard gaat met de bijwerkingen van een kankerbehandeling en laat je je minder meeslepen in je angsten. 

De diepteontspanning,15 minuten als afsluitmoment van elke les, geeft je lichaam de kans om echt tot rust te komen en weer op te laden.

Kortom, Dru yoga kan zowel fysiek als mentaal een ondersteunende rol spelen bij het herstelproces tijdens of na een kankerbehandeling.

Wie kan deelnemen?

Getuigenis

Jaren geleden deed ik al aan yoga. Om verschillende reden ben ik daar toen na een tijdje mee gestopt. Toen vorig jaar rond deze tijd borstkanker bij mij werd vastgesteld, kwam ik via het ziekenhuis te weten dat Rekanto o.a. ook yoga aanbood. Door mijn ziekte was ik genoodzaakt mijn sportieve activiteiten even on hold te zetten. Yoga leek mij de ideale vorm van bewegen om die periode te overbruggen.


Intussen zijn we bijna een jaar verder en yoga was voor mij de juiste beslissing. Het heeft me de voorbije maanden geholpen om in beweging te blijven, mijn spieren en gewrichten soepel te houden en mijn hoofd leeg te maken. Zelfs tijdens de chemo, op momenten dat ik mij heel slecht kon voelen, ben ik naar de les blijven gaan. Soms bleef ik gewoon op de mat liggen en deed wat ik kon. Maar ik ging altijd met meer energie naar huis dan dat ik gekomen was. Ook al was dat niet veel.


Wat vorig jaar begon als een tijdelijke vervanger van mijn sport, is ondertussen een dagelijkse gewoonte geworden. Soms trek ik mij een half uur of drie kwartier terug op mijn mat, soms zijn het maar een paar minuten, naargelang de behoefte en de gelegenheid. Binnenkort ga ik opnieuw aan het werk en zal ik de draad van het sporten weer oppikken, en yoga zal mij helpen om alles in balans te houden! (A.K.)