Flow Yoga

Haal meer uit je energie!

"Yoga heeft me de voorbije maanden geholpen om in beweging te blijven, mijn spieren en gewrichten soepel te houden en mijn hoofd leeg te maken."

Lessen met aandacht voor kankerpatiënten

GERAARDSBERGEN

Donderdag

19.00u - 20.15u

20.30u - 21.45u

Vrijdag

19.00u - 20.15u


GROEN KRUISKE  -Grote benedenzaal

Denderstraat 13-15

Geraardsbergen


 

Lessen ook toegankelijk voor kankerpatiënten in GeraardsbergenDru yoga verlicht pijn en stijfheid en bezorgt je opnieuw energie door middel van aangename, harmonische oefeningenreeksen die de energieblokkades op een zachte, niet belastende en veilige manier losmaken.

De ademhalingsoefeningen verbeteren het immuunsysteem en ontladen het zenuwstelsel. Je leert beter en ook rustiger te ademen waardoor je lichaam zich dieper kan ontspannen en er minder vermoeidheid ( typisch tijdens en na kankerbehandeling) optreedt. Bewuster ademhalen creëert  energie en stuurt die naar elke cel in het lichaam.

Door Dru yogasessies (wekelijks in de zaal en dagelijks thuis) aangepast aan jouw problematiek leer je beter omgaan met de stress die gepaard gaat met de bijwerkingen van een kankerbehandeling en laat je je minder meeslepen in je angsten. 

De diepteontspanning,15 minuten als afsluitmoment van elke les, geeft je lichaam de kans om echt tot rust te komen en weer op te laden.

Kortom, Dru yoga kan zowel fysiek als mentaal een ondersteunende rol spelen bij het herstelproces tijdens of na een kankerbehandeling.

Wie kan deelnemen?

Wie kanker heeft of gehad heeft ongeacht het aantal jaren dat de operatie, chemotherapie, radiotherapie of hormoonbehandeling heeft plaats gehad. 

Het yogaprogramma in Geraardsbergen is onbeperkt in de tijd toegankelijk, dus ook voor ex-kankerpatiënten en hun partners.Kosten

De proefles is gratis.

Per les: 8 euro 

10-beurtenkaart : 80 euro  

11de les gratis + 1 gratis les tot 2 weken na verjaardagsdatum.

Hoe inschrijven?

Doorverwijzing door een behandelend specialist kan, maar is niet noodzakelijk. 

In welk ziekenhuis je behandeld wordt, maakt niet uit. Deelname is sowieso mogelijk!

Je wordt gevraagd om een kennismakingsformulier in te vullen, zodat de oefeningen kunnen afgestemd worden op jouw gezondheidstoestand en verwachtingen.

Een kussen voor onder je nek en een voor onder je knieën en een dekentje zijn zeker nodig om je comfort te verzekeren.

Nog vragen, twijfels of drempelvrees?

Aarzel niet om contact op te nemen !  

0485 / 76 13 77

Getuigenis

Jaren geleden deed ik al aan yoga. Om verschillende reden ben ik daar toen na een tijdje mee gestopt. Toen vorig jaar rond deze tijd borstkanker bij mij werd vastgesteld, kwam ik via het ziekenhuis te weten dat Rekanto o.a. ook yoga aanbood. Door mijn ziekte was ik genoodzaakt mijn sportieve activiteiten even on hold te zetten. Yoga leek mij de ideale vorm van bewegen om die periode te overbruggen.


Intussen zijn we bijna een jaar verder en yoga was voor mij de juiste beslissing. Het heeft me de voorbije maanden geholpen om in beweging te blijven, mijn spieren en gewrichten soepel te houden en mijn hoofd leeg te maken. Zelfs tijdens de chemo, op momenten dat ik mij heel slecht kon voelen, ben ik naar de les blijven gaan. Soms bleef ik gewoon op de mat liggen en deed wat ik kon. Maar ik ging altijd met meer energie naar huis dan dat ik gekomen was. Ook al was dat niet veel.


Wat vorig jaar begon als een tijdelijke vervanger van mijn sport, is ondertussen een dagelijkse gewoonte geworden. Soms trek ik mij een half uur of drie kwartier terug op mijn mat, soms zijn het maar een paar minuten, naargelang de behoefte en de gelegenheid. Binnenkort ga ik opnieuw aan het werk en zal ik de draad van het sporten weer oppikken, en yoga zal mij helpen om alles in balans te houden! (A.K.)