FlowYoga

Getuigenissen

Anyone can breathe. Therefore everyone can practice yoga

- T.K.V. Desikachar
Ik kreeg te kampen met een verkalking van de schouder. Op termijn zou dit een operatie worden.
Op hetzelfde moment stond ik op een keerpunt in mijn leven, had ik het gevoel mezelf onderweg verloren te zijn.
Ik ging op zoek naar iets wat mij al lang aansprak.

Na wat rondzwerven en uitproberen, kwam ik bij Anne en Dru yoga terecht. Ik deel dus graag mijn ervaring…

Dru yoga is vanuit zijn éénvoud aantrekkelijk en haalbaar voor iedereen. Yoga is echter ook een leerproces.
Leren er je echt voor open te stellen, bereid zijn je te concentreren op de yoga zelf, je af te sluiten van de buitenwereld, knopje omdraaien en naar je lichaam luisteren.

Eens je dit lukt, want dit gaat niet zo maar opeens, voel je dat deze eenvoudige, verstaanbare en haalbare bewegingen, heel wat losmaken in je lichaam, dat als het ware herademt en zich opnieuw openstelt.
Voor mezelf gaf dit een lichaam dat beter aanvoelt, dat wat minder kraakt, maar ook een “koppeke“ dat heeft leren loslaten en aanvaarden.

De relaxatie op het einde van elke sessie hoort ook bij het leerproces; concentratie, niet indommelen, meegaan in de oefening en wat doet dit goed! Natuurlijk, zoals in zo veel dingen, is er ook wat discipline nodig. De discipline om wekelijks naar de sessie te komen.

Hoe vaak hoor je niet, op gang geraken is het moeilijkst.
De discipline yoga deel te laten uitmaken van je dagelijkse leven, kleine eenvoudige oefeningen tussendoor, bij het opstaan, tijdens het wachten, tijdens de pauze. Langzaamaan begint je lichaam er zelf naar te vragen. En dan is de volgende stap naar een dagelijkse thuissessie een natuurlijk vervolg. En wat doet dit deugd!

Ik heb me wel eens afgevraagd of het hetzelfde gevoel zou zijn zonder Anne als mentor. Ik denk het niet, Anne is toegewijd, straalt rust en sereniteit uit en geen inspanning is haar te veel. Die rust en sereniteit, samen met het lichamelijk beter voelen, heb ik bij haar en de Dru yoga ook gevonden.

Dus, dankjewel , Anne!
A. F.
Een 10-tal jaar geleden probeerde ik voor de eerste keer een yogasessie, maar blijkbaar was het nog te vroeg voor mij.

Ik had toen nog een veeleisende job in het hoger onderwijs en kon niet de moed opbrengen om, naast ook een avondcursus Spaans, nog een avond aan yoga te besteden....

Bij mijn pensionering, nu alweer bijna 4 jaar geleden, nam ik de draad weer op en miste tot nu toe bijna geen enkele les.

Ja, Dru yoga, dat doet wat met een mens. Het is een totaalpakket van oefeningen die me elke les opnieuw verbazen door hun impact op mijn hele lichaam.

De pijn in schouders, rug en nek verzacht of verdwijnt, niet tijdens halsbrekende en ingewikkelde standjes, maar door perfect uitgebalanceerde en deugddoende houdingen.

De relaxatie achteraf is de perfecte afsluiter van een deugddoende sessie.

En dan zijn er nog lessen die bij goed weer buiten plaats vinden. Zaaaaaaaaaalig ! Ik betrap me erop dat ik tijdens wandelingen dikwijls even blijf stilstaan om een van de oefeningen te doen die we kregen aangeleerd. En de ademhalingstechnieken zijn al veel van pas gekomen in stressvolle momenten. Een goede begeleiding is natuurlijk onontbeerlijk en Anne doet dat op haar onnavolgbare, enthousiaste manier die me telkens weer doet uitkijken naar de volgende les. Dankjewel, Anne Namasté.
M. F.
De eerste keer dat ik naar de yogales ging, zei ik bij mezelf : “Waarom ben ik daar niet eerder mee begonnen? ”
Ondertussen doe ik het al 1,5 jaar en telkens weer kijk ik zo uit naar de wekelijkse zachte Dru yogasessie bij onze fantastische lesgeefster, Anne Wynant.

Dankzij Anne en haar zachte Dru yogasessies heb ik in de eerste plaats geleerd om mijn ademhaling correct te gebruiken met het mooie resultaat dat ik door yoga en met weinig medicatie van mijn longproblemen ben genezen en ook niet meer panikeer als ik een aanval van hyperventilatie krijg.

De relaxatietherapie en een meditatie op het einde van de yogales doen mij in de avond ook veel beter inslapen.
Sedert ik met yoga ben begonnen, merk ik ook dat ik beetje bij beetje meer soepelheid heb, meer energie en minder stress.

Zo ontzettend dankbaar voor wat yoga met mijn lichaam en geest doet en de innerlijke rust die het mij geeft. Ik kan niet meer zonder yoga en hoop dat Anne nog héél lang yoga gaat geven. Dankjewel Anne ”.
Ch. V.
Reeds heel wat jaren kom ik naar de yoga.
In mijn jonge jaren volgde ik turnles. Dat was te intens.
De oplossing lag voor mijn deur: Anne en ik waren buren.

Naar de yoga gaan is alsof ik elke keer een cadeautje krijg. Het is een ontdekking wat ik allemaal met mijn lichaam kan doen.
En het moet niet van de eerste keer lukken, ik heb leren goed te ademen-dan zijn de oefeningen nog aangenamer en krijg ik meer rust. Na verloop van tijd wordt bewegen een pretje. Het is als een spel.

Naar het einde van de les toe beland ik via relaxatie en de zachte stem van Anne in sfeervolle oorden en zo krijg ik een nieuw elan om mijn week soepel verder te zetten.
L. S.