FlowYoga

Lesopbouw & Heilzame Effecten

Yoga is the practice of quieting the mind

- Patanjali
Tijdens de wekelijkse groepslessen neemt je lichaamsbewustzijn toe,  je observeert je ademhalingsritme, je ervaart lichaamssensaties,
je bent “mindful” in de beweging.

Na elke houding of reeks sta je even stil bij het effect. Geleidelijk aan integreer je de aangeleerde technieken in je dagelijks leven. Les na les zal je veranderingen opmerken in je lichaam en geest, die je levenskwaliteit en welzijn positief beïnvloeden. Wanneer je  lichaam en geest steeds meer in balans zijn, word je positiever, krijg je meer zelfvertrouwen, ben je kalmer en toch ook vitaler.
Anne Wynant Yoga

RITMISCHE ACTIVATIE (15 min)

Het systematisch activeren van het hele lichaam helpt spanningen en vermoeidheid los te laten, stimuleert de bloedsomloop, zorgt voor een energieke uitstraling en warmt de spieren op.

ENERGY BLOCK RELEASE REEKSEN (EBR’s genaamd)

Deze bewegingsreeksen zijn gemakkelijk uit te voeren en geven een gevoel van welbehagen. Ze hebben een krachtige uitwerking op de gezondheid . Correct uitgevoerd kunnen ze energieblokkades oplossen op het fysieke, energetische, mentale en emotionele vlak.

SEQUENTIES – GROETEN – MEDITATIEF BEWEGEN

Een mooi aanbod van vloeiende bewegingen waaronder de Zonnegroet, Maangroet, Lentegroet, Hartgroet, Vitaliteitsreeks met corrigerende en helende invloed op lichaam en geest.

ASANA'S

Aangename, haalbare houdingen die je spiertonus verbeteren , je lenigheid vergroten met een versterkend  en vitaliserend effect  op je hele organisme.

PRANAYAMA

Ademhalingstechnieken die je zenuwstelsel ontspannen en je geest verfrissen. De ademhaling is de schakel tussen lichaam en geest. De manier waarop je ademhaalt, bepaalt je mentaal en fysiek welzijn. Door de ademhaling te verdiepen en het ademhalingsritme te vertragen, verlaag je je stressgehalte.

DIEPTERELAXATIE – YOGA NIDRA (15 min)

Rusthouding die je spieren volledig ontspant, een kalmerende werking heeft op het zenuwstelsel en je hersenactiviteit tot rust brengt,  zodat je je herboren voelt. Regelmatige beoefening vermindert angstgevoelens en slapeloosheid.