FlowYoga

Chronische Gezondheidsproblemen

Happiness is the highest form of health

- Dalai Lama

!!! Overleg met de respectievelijke artsen of specialisten is raadzaam !!!

oosterse lamp

Rugklachten / Stijve Gewrichten

De meeste energieblokkades ontstaan in de wervelkolom.
De tussenwervelschijven hebben geen eigen bloedtoevoer. Hun optimale conditie is daarom afhankelijk van het regelmatig bewegen van de wervelkolom, waardoor de schijven gemakkelijker vocht absorberen.

Het regelmatig beoefenen van Dru yoga is dus een ideale manier om de vochthuishouding in de tussenwervelschijven in balans te brengen.
Een extra aandachtspunt zijn de correcte houding van het bekken en het versterken van de centrale houdingsspieren.
Zo ontwikkel je een betere houding en verminder je ongewenste spanning in je rug, nek en schouders.

Je kan ook genieten van gewrichtenreeksen met een versoepelend effect.

Reumatoïde artritis

reumatoïde artritis

De langzame, bewuste benadering van Dru yoga is perfect om je te ondersteunen als je lijdt aan reumatoïde artritis doordat je luistert naar je lichaam en je fysieke grenzen en energieniveau bewaakt.

Activatieoefeningen, EBR’s, asana’s, ademhalingsoefeningen en diepe ontspanning kunnen allemaal met de nodige voorzichtigheid uitgevoerd worden, door ze aan te passen om ongewenste spanning op de aangetaste gewrichten te voorkomen en het gebruik van een stoel.

Fibromyalgie - Chronisch vermoeidheidssyndroom

Ook hier zijn langzame bewegingen met gerichte aandacht voor alle lichaamsdelen zeer heilzaam bij het vergroten van beweeglijkheid en zelfvertrouwen.

Vermoeidheid en depressiviteit worden verzacht door dagelijks aan Dru yoga te doen.

Kanker

Een aantal jaren kon ik in AZ Geraardsbergen en in Aalst in opdracht van Rekanto / Stichting tegen Kanker Dru yoga geven aan (ex) – kankerpatiënten.
Hierdoor kon ik ontdekken hoe zij reageerden op de aangereikte oefeningen. Jammer genoeg stopte de subsidiëring, want Rekanto vatte de visie op dat kankerpatiënten zich best aansloten in de gewone yogagroepen, verspreid in Vlaanderen.

Doordat Dru yoga zacht is en aandacht schenkt aan aanpassingen, konden een paar kankerpatiënten terecht in mijn yogagroepen en genieten ook zij van de heilzame effecten vooral in de fase van revalidatie en nabehandeling.