FlowYoga

Over mij

My journey as a Yogi

Anne Wynant

Ik ben Anne Wynant en als 67-jarige uiteraard met pensioen. Na mijn germanistenopleiding was ik werkzaam als leerkracht en daarna als lid van het directieteam.

In 1976 behaalde ik na een 2-jarige opleiding in de Yoga Academie te Aalst mijn Hatha yogadiploma.

Sindsdien vonden yogabeoefenaars in Geraardsbergen hun weg naar mijn wekelijkse avondlessen, die ook voor mij in mijn dagdagelijks leven een bron van geluk, ontspanning en gezondheid zijn.

Toen ik in 2007 ook Dru yoga ontdekte, was ik onmiddellijk in de ban van deze yogastijl en behaalde in 2010 na een 3-jarige opleiding in Nederland mijn Dru yogadiploma. De Dru Yoga docentenopleiding is een internationale opleiding en erkend door de Yoga Alliance Europe, waar ik ook nog jaarlijks bijscholingen volg.

Ik koester Dru yoga omdat het een toegankelijke vorm van yoga is die door de zachtheid van de bewegingsreeksen erg gesmaakt wordt door jong en oud, mensen met of zonder yoga-ervaring, flexibele of verkrampte deelnemers.

Ieder gaat namelijk uit van wat zijn lichaam aankan; bij letsels of gezondheidsproblemen bied ik aanpassingen aan. Er heerst geen competitiegeest in de groep, zodat er niemand de yogazaal gefrustreerd verlaat. Zonder zich te forceren of gedwongen te worden in ongemakkelijke of onveilige houdingen, verlegt men wel langzaam maar zeker zijn grenzen: lichamelijk, emotioneel en mentaal. Soepelheid, vitaliteit en stressbestendigheid zijn de beloning. 

Aan yoga doen is voor mij en de deelnemers: genieten, herbronnen, ademen, energie opdoen, even tot zichzelf komen en de dagelijkse zorgen loslaten.
Het is een rustig en heerlijk groeiproces, dat verrijkend, verdiepend en verstillend werkt en vooral bevrijdt van angsten, spanningen en blokkades. Juist in periodes waarin het leven zwaar kan zijn door lichamelijke of mentale gezondheidsproblemen, kan yoga in al zijn eenvoud een rustpunt bieden.

Dru komt van het Sanskriet woord Dhruva en verwijst naar de stilte die kan worden ervaren bij het beoefenen van Dru yoga en Dru meditatie. Deze stilte stelt ons in staat om wat los te komen van de vele prikkels rondom ons en leert ons te handelen, te denken en te voelen vanuit helderheid en innerlijke rust.

In de wekelijkse yogalessen genieten de deelnemers ervan om deze rust op te bouwen en hun gezondheid terug een boost te geven, dat doet mij deugd en motiveert mij om door te gaan.

Over Anne Wynant

Yoga Docente

Nog een mooie getuigenis


Toen ik 20 jaar was, ben ik begonnen met yogalessen te volgen gedurende enkele jaren. Nu sinds ongeveer 15 jaar ben ik herbegonnen bij Anne en het laat me niet meer los, ik kijk wekelijks uit naar dat uurtje gezonde ontspanning van lichaam en geest. Het geeft zoveel voldoening om telkens andere deugddoende oefeningen te ontdekken en uit te voeren volgens mijn persoonlijke mogelijkheden. Ik doe elke morgen na het ontwaken gedurende 15 minuten oefeningen om alle spieren en gewrichten los te maken, daarna kan ik fit aan een nieuwe dag beginnen. We hebben geluk met een docente als Anne, die zich altijd 100% inzet om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.

(A.D.)